Notice: Only variables should be assigned by reference in /home/parfumsbg/dev.parfumsbg.com/templates/lightbreeze-red/index.php on line 12
Информация

Категории

bezpl-dostavka.jpg

Промоции

 

Уважаеми клиенти

 

Ние екипът на parfumsbg.com знаем колко важна стъпка е парфюмът и подходящата козметика за да се чувствате красиви. Голяма гордост и удоволствие за нас е, че можем да предложим, да си намерите подходящата козметика или парфюм за всеки случай, разполагаме с огромна гама от парфюми, отговарящи на Вашето настроение и желание. 

 

 
ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ
 

 

Как да поръчам ?


За да пазарувате в сайта е необходимо да сте се регистрирали в parfumsbg.com. В дясно на вашия екран Ви има връзка вход/регистрация. Кликвайки на регистрация ще отидете на страницата за идентификация попълвате задължителните полета и се регистрирате. Ако сте вече регистриран клиент влезте със своето име и парола.За да поръчате даден продукт кликнете върху бутона "купувам". Той ще добави продукта във Вашата пазарска количка. Веднага след това можете да довършите поръчката си, или да продължите с пазаруванто, като добавите и други продукти в пазарската си количка.

Можете да направите Вашата поръчка и на телефони: office тел: 087 6939191 ; 089 8530942 ; 089 8792759 /понеделник-събота / от 10.00 ч. до 18.00 ч. или на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Как да разбера дали е получена поръчката ми и кога ще бъде направена доставката ?


Когато оформите поръчката и я потвърдите с натискане на бутон "Потвърджение на поръчката", на e-mail адреса, който сте посочили при Вашата регистрация ще бъде изпратено писмо, което включва нейното съдържание. Това писмо е потвърждение, че сте изпратили успешно поръчката си. След получаване на поръчката Ви, ние ще се свържем с Вас на посочения телефон и имейл адрес за окончателно потвърждение уточняване на деня на доставката и други подробности. Именно за това е необходимо да запишете актуален Ваш телефон. Молим клиенти, с които в рамките на 48 часа след поръчка, не сме се свързали да се обадят на посочените телефони. Моля, имайте предвид, че изпълнението на дадена поръчка може да отнеме от 1 до 3 работни дни според зоните на покритие на куриерската фирма, както и в зависимост от някои други фактори. Повече за цените и времето за доставка може да прочетете в раздел ”Доставка”. 

 

Наличност на продуктите


Ние се стараем да поддържаме винаги актуално съдържанието в нашия сайт. Въпреки това е възможно, даден продукт да е с ограничена наличност или да е изчерпан в момента между подаването и обработката на Вашата заявка. В случай, че някой от поръчаните продукти е с изчерпана наличност, наш оператор ще се свърже с Вас на посочения телефон и имейл, за да Ви уведоми.


Как ще платя ?


1.Паричен превод ( наложен платеж ), продуктите се заплащат при доставянето им на посочения адрес. Заплаща се на куриера. Не плащате нищо допълнително, всички разходи по доставката са отбелязани в цената на поръчката.
2. Банков превод по сметка IBAN:BG73CECB979010B1697600 BIC:CECBBGSF

3.

 

Как се използва Талона за отстъпка ?

 

Когато добавите продукт или продукти във Вашата пазарна количка и сте решили да преключите с пазаруването преди да направите следващата стъпка ( към касата ).В полето (Въведете номера на купона) въведете кода на талона за отстъпка с който разполагате и натиснете Запази за да ползвате Вашата отстъпка.Тя автоматично ще се приспадне от сумата за която сте пазарували.

 

Колко ще ми струва доставката ?

Поръчка на продукти на стойност под 200.00 лв. - Доставка до Адрес 8.00 лв. ( 2 - 3 работни дни )

Поръчка на продукти на стойност под 200.00 лв. - Доставка допоискване 6.00 лв. Изпълнява се само за селищата с офиси на куриерски фирми Спиди. ( 1- 3 работни дни )


Поръчка на продукти на стойност над 200.00 лв.безплатна доставка на територията на БългарияБезплатната доставка се изпълнява като икономична доставка. Parfumsbg.com поема разходите по инкасо и застраховка на стоките.

 

Какво е Парфюм без опаковка ?

 

Парфюмите без опаковка са преоценени оригинални парфюми или тестер.Те са нови, неупотребявани и оригинални парфюми аромата и трайността им е еднаква с тази на съответния продукт,разликата е че те са без опаковка ( без кутия ). Някой от тях могат да бъдат в транспортна (картонена) опаковка. Някой от тях са без капачки и целофан. Закупуването на парфюм без опаковка е чудесен начин да продължите да се радвате на вашите любими аромати, като същевременно спестите средства.

 

Оригинални и от каде са внос продуктите които предлагате  ?

 

Всички стоки, които предлагаме са 100% оригинални, внос от Европейския съюз ( Германия, Италия, Франция, Великобритания и др.) Ние не продаваме реплики или имитации. Продуктите, които можете да поръчате в нашия интернет магазин, закупуваме само от дистрибутори,сертифицирани търговци и производители на съответните марки. Това гарантира, че е невъзможно да ни бъде доставен неоригинален продукт или такъв с лошо качество. Парфюмите, козметиката и останалите продукти които предлагаме са от същите доставчици, които снабдяват и зареждат парфюмерийните магазини. Производителите могат да променят вида на флакона или цвета на опаковката. Съдържанието на продукта обаче винаги остава едно и също. В такива случаи е възможно да продаваме и от двата продукта едновременно, а новата опаковка на продукта да не съответства на изображението.

 

Издавате ли фактури за стоките които предлагате ?

 

Издаваме фактури по ЗЗДДС (данъчни фактури) за направените поръчки.
Ако желате фактура, напишете данните на фирмата в полето бележка на купувача.

 

Как мога да се откажа от направена поръчка ?

 

Ако имате направена поръчка и искате да я откажете, моля пишете на e-mail : Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  или се обадете на посочените телефони като съобщите за номера на Вашата поръчка.

 

 Какво означава Perfume ( парфюм ), EDP ( парфюмна вода ) , ЕDT ( тоалетна вода ) , EDC ( одеколон ) ?

 

Парфюмът се състои от няколко компонента водно-алкохолен разтвор или денатуриран етилов алкохол, в които е разтворена парфюмна композиция, която е най-важната съставка. Тя дава на парфюма основните му характеристики.

Разликата се заключва в съотношението на концентрациите на ароматните масла и алкохоли ( парфюмна композиция ) и съответно в трайноста и интензивността на аромата.

- Най голямо съдържание на ароматните масла ( Парфюм, Perfume ,Le Parfum ) от 20 % до 40 % има в парфюмите. Парфюмите при нормална употреба траят обикновено около 12-20 часа, но е възможно и по-дълъг или по-къс период от време в зависимост от биохимията на тялото.

- Втори по ранг след парфюма е парфюмна вода  Eau de Parfum ( EDP - парфюмна вода ) от 15 % до 30 %. Трае 8-15 часа при нормална употреба и в зависимост от биохимията на тялото.

- Eau de Toilette ( EDT - тоалетна вода )  от 10% до 20 %  Това е по-леката версия на EDP парфюмна вода . Тя съдържа по-малко ароматни масла ( парфюмна композиция ) и за това не е толкова издръжлива. Трае около 5-10 часа при нормална употеба и в зависимост от биохимията на тялото.

- Eau de Cologne / Cologne ( EDC - одеколон ) от 3 % до 10 % .Често се изплозва в комбинация с тоалетна вода. Може да трае около 2-5 часа, като може да се опитате да удължите аромата използвайки сапун, душ гел или лосион за тяло .  

- Ароматни води Perfumed Body Waters . По-слабо ароматни от одеколона. Съдържат от 1% до 3% парфюмна композиция те са слабо ароматни, но имат добри хидратиращи свойства. За най-добри резултати използвайте върху цялото тяло, като я комбинирате с душ гелове и лосиони за тяло. 

Именно затова цената на един и същ аромат зависи от формата с каква концентрация на ароматни масла се продава.

 

ОБЩИ УСЛОВИЯ 

 

 Уважаеми клиенти,

 

Моля прочетете общите условия за пазаруване чрез магазина за интернет търговия  parfumsbg.com . Тези условия регламентират отношенията между „Ескейп” ООД  дружество регистрирано по Търговския закон на Република България, с адрес на управлениегр.Трявна ул. „Васил Левски” №6 ЕИК по БУЛСТАТ BG107589513 собственик на интернет магазин parfumsbg.com и посетителите и потребителите на интернет страниците и услугите, намиращи се на домейна. parfumsbg.comможе да променя тези условия по всяко време, като след промяната актуализира датата на публикация.  С влизането, разглеждането или използването на този сайт се счита, че Вие сте съгласни и приемате тези условия за ползване.


                                                                                             КЛИЕНТЪТ :  

                  
1. В срок от 14 дни след получаване на стоката , клиентът има право да я върне или замени,като са спазени следните условия:

    - Не са налице външни повреди по опаковката и съдържанието, без наранявания и одрасквания . Разпечатване на целофана се счита за нарушена цялост на опаковката.

      ВАЖНО! Задължително условие е закупените продукти да са в изряден търговски вид, без да са използвани и без да е нарушена целостта на опаковката и е във вид, в който е получена и по условията от чл.55 от ЗЗП. На връщане, замяна и отказ не подлежат продукти, които НЕ отговарят на тези условия!

    - Запазена оригинална опаковка и продукта да не е употребяван (чл. 55, ал. 2, т.5 от законa за защита на потребителите )

 

    - Транспортните разходи за връщане на стока са за сметка на клиента  и не се възстановяват.

    - След получаване на върната стока и прегледа й, стойността без транспортните разходи се възстановяват на клиента – в брой или по сметка в 30 дневен законоустановен ред.
2. В случай на фабричен дефект, който е установен след получаването на продукта, клиента го връща като транспортните разходи са за сметка на клиента и не се възстановяват.Parfumsbg.com изпраща друг продукт като заявения като транспортните разходи са за сметка на магазина.
3. Клиента се задължава да посочи валидни телефон и адрес за доставка.
4. Клиента се задължава да заплати цената на поръчаните стоки, както и определената сума за доставка, съгласно договореното.                                                                                     Parfumsbg.com :

 

1. Всички продукти в parfumsbg.comса нови, неупотребявани, оригинални с гарантирано качество и запечатани от производителя.

2. parfumsbg.com се задължава да защитава предоставената от Вас лична информация.

3. parfumsbg.com не се задължава да достави поръчана стока при посочени неверен адрес или телефон.

4. При възникване на проблеми с доставката по вина на parfumsbg.comвсички допълнителни разходи са за наша сметка. Във всички останали случай последващо изпращане на пратката ще бъде за Ваша сметка.

 5. parfumsbg.com не носи отговорност за каквото и да е забавяне или невъзможност да изпълни задълженията си, при възникването на обстоятелства независещи от магазина.

6. Крайната цена на поръчката се калкулира като сбор от цените на поръчаните продукти. Всички цени са с включен ДДС и не подлежат на промяна от момента на поръчване до момента на плащане. Към цената на поръчката се добавя и цена за доставка съгласно договореното.

7. Цените на сайта важат само при онлайн поръчки и не се отнасят за търговските обекти.

8. Плащанията на стоки с наложен платеж към parfumsbg.com са неавансови и са съобразени с член 93,ал.1 от Закона за задълженията и договорите.

9. parfumsbg.com има правото да променя марките, продуктите и цените по свое усмотрение без предварително уведомяване на потребителите.

10. parfumsbg.com не се задължава да изпълни поръчката при изчерпана наличност на някой от поръчаните продукти. В случай, че някой от поръчаните продукти е с изчерпана наличност след направена поръчка parfumsbg.com се задължава да уведоми потребителите на посочения имейл адрес или телефон .

 

 

История на парфюмите

 

Тяхната история започва от дълбока древност.Египетските папируси от преди 3000 години разкриват сведения, за жените на фараоните които използвали свойствата на различните ароматни масла.Названието парфюм произлиза от латинската фраза “per - fumum”, което преведено означава - през дима.Ароматните масла са били ползвани за балсамиране на фараоните,като по този начин се правели и жертвоприношения към боговете.Египтяните предали знанията си за ароматите и тяхното производство на древните гърци и римляни.Китайците пък открили силата на “парфюма”, като най- често използвали ароматни торбички.Изповядващите исляма предпочитали уханията единствено на рози.Франция безспорно е меката на парфюма.През 17 век изживява своя апогей.Парфюмирало  се всичко, използвали са го дори вместо сапун. Крал Луи 15 – неговия дворец бил наричан “Парфюмираният дворец”.През 19 век започват да се синтезират и първите синтетични съставки. През 20 век парфюмът се превръща в луксозен артикул,  “облечен” в луксозен флакон.Парфюмите в тесен смисъл на думата представляват продукти, предназначени да придават определено ухание на кожата, косите, бельото, дрехите, въздуха около човека, който ги използва. Парфюмите имат три характеристики – приятност на аромата, сила и трайност.

 

Класификация на парфюмите

 

Според най-новият метод на класифициране, се разграничават няколко групи аромати: (система за класифициране е създадена от компанията Хаарман - Реймер. Парфюмите от различни марки разделяме на 6 главни групи и подгрупи.
1 - Цветни (флорални)(предимно дамски) цветно-зелени (напр. Chanel No.19)
цветно-плодови (напр. Givenchy Amarige)
цветно-свежи (напр. Dior - Diorella, Diorissimo)
цветно-цветни - фантазия (N.Ricci L?Air du Temps, Anais)
цветно-алдехидни (напр.Chanel No.5)
цветно-сладки (напр. Dior - Poison)

2 - Ориенталски
(дамски и мъжки) ориенталско-сладки - кехлибар (напр. Dior - Dune)
ориенталско-пикантни (YSL - Opium)
3 - Кипарисови (дамски и мъжки) кипарисово-плодови (например Joop Femme)
кипарисово-цветни животински (например Dior - Miss Dior)
кипарисово-цветни (например Paloma Picasso)
кипарисово-свежи (например Halston)
кипарисово-зелени (например Dior - Fahrenheit)
кипарисово-дървени
кипарисово-тютюневи
кипарисово-иглолистни (например Guy Laroche - Drakkar Noir)
4 - Фужерни
(предимно мъжки) фужерно-свежи (например Davidoff Cool Water - pansk.)
фужерно-цветни (например Paco Rabanne Pour Homme)
фужерно-дървени (например Kouros)
фужерно-сладк- - кехлибар (например Brut)
5 - Цитрусови
(предимно мъжки) цитрусово-цветни (например Dior - Eau Sauvage)
цитрусови фантазия (например Armani pour Homme)
цитрусово-зелени (например Guy Laroche - Drakkar)
6 - Левандула
(предимно мъжки) лавандулово-свежи (например Yardley, Avon, Shiseido)
лавандулово-пикантни (например Halston 101)
X - Мускус Мускусовите аромати са универсални и могат да се използват във всички категории

  

Сила и трайност на парфюмите

 

Всеки аромат притежава различна сила и трайност. Парфюмната миризма преминава през три стадия: първоначален, основен и остатъчен. Първоначалният мирис започва от момента на нанасяне до 15-тата минута. Тогава все още не се проявяват истинските качества на парфюма. Те се усещат след 15 минути и това е основният мирис, който продължава 20 часа. След 20 часа ароматът намалява по сила. Все пак има и остатъчен мирис, чиято продължителност е още 10-15 часа. Добре е да сменяме парфюмите си, защото нашето обоняние свиква с използвания аромат и след време не го долавя достатъчно добре. Качеството на парфюма не е влошено, както някой от нас може да помисли. За неговото качество е способен да прецени само човек, който не е свикнал с уханието му.Приятност на аромата парфюмерийната миризма е комбинация от спирт и композиция. Композицията представлява съчетание от естествени или изкуствени благоухания. Тези благоухания достигат до сетивата в три етапа. Затова и те самите са разделени на връхни, сърдечни и базисни нотки.

- Връхни нотки – обикновено са леки и нежни. Те най-често са аромати, извлечени от цветя, плодове или сладки подправки. Първото ни впечатление от даден парфюм се базира на връхните нотки. Тяхното действие е около 15-20 минути.

- Сърдечни нотки – разгръщат се между 15-тата и 20-тата минута и продължават до 1 час след използването на парфюма. Те представляват неговият основен аромат. Най-често сърдечните нотки са етерични масла, океански ухания и листа от билки.

- Базисни нотки – най-дълготрайните нотки. Техните молекули са големи, изпарението при тях е по-бавно. Затова и придават дълбочина и издръжливост на парфюма. За базисни нотки се използват предимно дървесни и билкови ухания, мускус, някои подправки. Те могат да се доловят едва след първия час от употребата на аромата.

 

Как и къде да нанасяме парфюмите?

 

Малко история... и нови технологии.В миналото се е смятало, че точките на пулс – китки, задколенни капачки и зона зад ушите, са най-подходящите места за нанасяне на парфюм. Причината за това е че комбинацията от съставки на парфюма го активизира в следствие допира и топлината на тялото. Днес технологиите за създаване на парфюми са усъвършенствани. Достатъчно е ароматът да бъде нанесен в горната част на тялото, в зависимост от предпочитанията на жената или мъжа. След няколко минути той обгръща с уханието си цялото тяло, както и зоната около него.Придаване на ефект - присъствие, дискретност и съблазън.Изборът за нанасяне на парфюм зависи от желанията на човека, който го използва. Въпреки че днешните аромати са качествени и дълготрайни, правилната им употреба е цяло изкуство. Необходимо е да се преценят горещите точки от тялото, които биха осигурили търсения ефект. Ароматът може да напомня присъствие, да издава дискретност, умело да подчертава външния вид и да достига до съблазън.

 

Места и техники за нанасяне на парфюмите

 

- Препоръчително е да се впръсква директно върху кожата, преди да се сложи облеклото.

- Когато се нанася върху китките – те не трябва да се втриват една в друга, защото по този начин уханието отслабва и се разсейва.

- Когато се нанася между гърдите – препоръчително е това да става на облачета, от разстояние 15-20 см.

- Когато се нанася по врата – добре е също да се впръсква от 15-20 см., защото в противен случай биха останали концентрирани петна по кожата.

- Когато се нанася зад ушите – първо напръскайте връхчетата на пръстите си и после внимателно втрийте аромата.

- Когато се нанася зад коленете – умереността нека бъде предизвикателство, защото там ароматът ще се запази най-дълго.

- Когато се нанася върху косата – знайте, че мастните жлези по скалпа ще направят миризмата по-остра и това не е най-препоръчителното място за парфюмиране. Индийските жени не се съобразяват с този факт и нанасят аромата най-често по косите си.

- Хитринки за светла/тъмна/суха/мазна кожа Есте Лаудер – кралицата на световната козметична индустрия съветва да пръснем два пъти във въздуха и да преминем през ароматния воал, за да ни обгърне. Малка хитрост за по-продължително ухание е парфюма да се нанася върху влажна кожа, непосредствено след душ.Трайността на парфюма зависи не само от зоната, върху която е нанесен. Значение оказва и типът на кожата.

- Светлата кожа запазва ароматът по-кратко от тъмната и се нуждае от по-често впръскване. По-мазната кожа гарантира по-дълготраен аромат от по-сухата.Имайте предвид ,че парфюмите имат различен ефект върху различните кожи, така че един и същ аромат никога не е напълно еднакъв,с другия който го носи. Ето защо посредством биохимията на собственото си тяло Вие бихте могли да направите един парфюм уникален и неповторим.Нашия съвет е да използвате различни аромати през четирите сезона сменяйте парфюмите си така, че те да подхождат на моментното ви настроение, да бъдат едва уловими, класически, да подчертават индивидуалността ви така няма да привиквате към един и същ аромат и винаги ще бъдете различни. В нашия интернет мазазин parfumsbg.com с голям и богат асортимент на парфюми от всички обонятелни групи винаги може да намерите подходящия за Вас аромат.

 

Как влияе парфюма върху бельото, дрехите и бижутата?

 

Ако все пак по навик първо се обличате и след това нанасяте любимия си парфюм, важно е да знаете няколко неща. Тъканта на бельото или дрехата може да се увреди от някои съставки в парфюма, които имат избелващ или оцветяващ ефект. За да се избегне това, напоследък има тенденция хората да пришиват парче вълнен или плюшен плат от вътрешната страна на дрехите си и да нанасят парфюма върху него. По този начин не само тъканите остават здрави, но и изпаренията на парфюма разпростират неговото ухание по цялата дреха.Избягвайте и пръските върху бижутата си. Металите и перлите са особено податливи на промени.

 

Ако имате допълнителни въпроси, можете да се свържете с нас на посочените координати.

 

Приятно пазаруване и разглеждане в parfumsbg.com!

 

Количка

 x 

Количката е празна

Нови Продукти

...................................