Notice: Only variables should be assigned by reference in /home/parfumsbg/dev.parfumsbg.com/templates/lightbreeze-red/index.php on line 12
Методи при създаването на парфюми

Категории

bezpl-dostavka3.jpg

Промоции

Методи при създаването на парфюми

 

В предишната статия ви запознахме с някои методи при създаването на парфюми като мацелария, студено пресоване, извличане и дестилация. В тази статия ще ви представим други методи, които може да се използват при създаването на парфюми.


Естествен оттенък: Природата се явява извор на вдъхновение за творците на парфюмите. Поради тази причина те се стремят да преоткриват възможностите, които предлага природата - рядко цветче, подправка от отдалечени местности, току що отбран плод… Истината е, че натуралните ухания са много нетрайни и за да може да ги запазите е необходимо да се уцели точното време.
Именно поради тази причина е изработен метода естествен оттенък. При този метод източника на уханието се слага близо до специална касетка, която да може да погълне и впие ароматните молекули. След тази процедура следва анализ посредством спектография и хромография. По такъв начин натуралните благоухания се запазват в естественото им състояние.


Екстракция: При този метод към суровия естествен материал се добавя специален разтвор, който извлича всички благоуханни компоненти. За тази цел се използва летлив разтворител и течен газ като метанол или теанол. Тази консистенция се смесва и престоява докато се изпари и остане ароматна есенция, която се анализи и се усвоява всички ароматни съставки.


Синтез: За да може да спаднат цените на парфюмите и да може всеки да може да си закупи през деветнадесети век една част от парфюмните компоненти се променят с изкуствени еквиваленти. Когато творците на парфюми намерят някой нов компонент, професионалисти във високите технологии изобретяват нова молекула, която да е в чист и стабилен вид.


Методът по синтеза на новия компонент се колебае в зависимост от сложността. Възможно е дори синтеза да продължи и няколко месеца, през които да се осигури необходимото качество на крайния продукт. По този начин над петдесет процента от компонентите се заменят с изкуствен еквивалент.

Количка

 x 

Количката е празна

Нови Продукти

.....................................